Niin. Mietipä hetki otsikon kysymystä… Miksipä et arvostaisi? Olet todennäköisesti kouluttautunut tai kokemustakin alalta löytyy vuosia. Ehkä jopa molemmat. Älliä on ja pientä ylpeyttäkin varmasti havaittavissa, jos sen saa kaivettua esiin perisuomalaisen turhan vaatimattomuuden takaa. Ylpeys takaa sen, että teet parhaasi ja toivot, että asiakas arvostaa sitä, sekä osaamistasi. Sinä itse tiedät, miten paljon aikaa ja resursseja olet kuluttanut päästäksesi tälle ammattitaidon tasolle.

Olet oman alasi rautainen osaaja! Harva ihminen on kuitenkaan monen alan ammattilainen. Olisiko aika arvostaa muidenkin ammattitaitoa ja helpottaa omaa työntekoaan. Aivan kuten Sinä itse voisit osaamisellasi helpottaa asiakkaan arkea, ne muut osaajat voisivat tehdä saman Sinulle. Sinulla on kyky ja työkalut tehdä asiat nopeammin, paremmin ja helpommin, kuin jollain muulla, sillä muuten et olisi kyseisessä bisneksessä. Haastavin asia joka pitää tehdä, on uskoa muihinkin ammattilaisiin.Annahan kun painotan – sinä et ole yksin! Suomi on täynnä osaajia. Olen itse saanut etuoikeuden käydä muutamissa sadoissa suomalaisyrityksissä valmentamassa ja nähnyt huipputason ammattitaitoa. Sellaista osaamista ja tekemisen intohimoa, jota Sinäkin voisit käyttää hyväksesi, jos arvostaisit sitä omaakin ammattitaitoasi…Keskity siihen missä olet paras ja anna muiden tehdä sama! Monessa tapauksessa tehdään se virhe, että mitä tahansa tarvitaan, se teetetään sukulaisella tai tutulla joka kuulemma hiukan osaa – sitä ja tätä – alaa, eikä maksa juuri mitään. Jälkikin on sitten sen mukaista. Pahimmassa tapauksessa tehdään itse. Sen jälkeen jälki vasta onkin – useimmiten ainakin erilaista, näin kauniisti sanottuna.
Miksi ihmeessä et siis aidosti säästäisi niin hermojasi ja aikaasi omia asiakkaitasi varten, sekä käärisi siinä sivussa riihikuivaa rahaa lisää markkinoilta? Eikä tarvi mitään ihmeitä. Myönnät vain, että joku osaa joitain asioita sinua paremmin.

Osta muualta ne palvelut, jotka vievät eniten aikaasi, mutteivät ole ominta tekemistäsi!

10 pointtia asiantuntijapalveluiden ostamiseen:

1. Kun ostat ammattilaisen hoitamaan aikasyöppösi, sinulla on enemmän aikaa omaan tekemiseen, jonka myötä…
…voit keskittyä oikeisiin asioihin ja asiakkaisiin
…saat tehtyä enemmän tulosta
…arkirutiinit sujuvat helpommin
…oman yrityksesi tukitoiminnot vahventuvat ja tämä näkyy asiakkaalle vakautena.
2. Älä nyt perkele yritä säästää ostamalla halvinta vain hinnan vuoksi. SISÄLTÖ on tärkein palvelussa kuin palvelussa.
3. Jos et tiedä jonkin alan osaamis/tuote/palvelustandardeja, selvitä ne. Pyydä apua!
4. Asiantuntija kysyy aina miksi jotain tehdään. Ei kiusatakseen, vaan ymmärtääkseen.
5. Se että olet johtaja tai päällikkö, ei automaattisesti tee sinusta kaikkivoipaa jokaisessa yrityksen menestyksen eteen tarvittavassa osaamisalassa. Myönnä se itsellesi.
6. Jos sinulla on intohimo omaan tekemiseesi, hanki samanlaisia yhteistyökumppaneita. Miksi hankkisit vain suoritteen tekeviä?
7. Jos sinulla on ongelma, joku on varmasti keksinyt jo ratkaisun.
8. Kumpi on sinulle oikeasti tärkeämpi? Lyhyen aikavälin säästö, vai pitkän aikavälin karttuva liikevaihto?
9. Erinomainen yhteistyökumppani on sinun sinun tiimiäsi vahvistava pelaaja.
10. Koeta uskoa, että laatu on tärkeämpi tekijä kuin hinta.

Saattaisimme saada Suomen tilannetta toivottuun nousuunkin, kun raha ja palvelut vaihtuisivat nopeammalla syklillä. Voit toki tuhahtaa ja jatkaa omalla tavallasi. Älä vain sano jälkeenpäin, ettei sinua varoitettu…

Hyvää yhteistyökumppanien etsimistä ja ennenkaikkea menestystä!

Valmennuksen ja kehityksen moniottelija, mutta ennenkaikkea ammattilainen: - Rami ”Leka” Lepistö –


Julkaisemme silloin tällöin vierailevan bloggaajan mietteitä maailman menosta.

Ensimmäinen vieraileva bloggaaja on Rami ”Leka” Lepistö, joka on kohdannut lukuisat bisnesmaailman haasteet silmästä silmään ja palannut voittajana (lähes) joka kerta. Rami saa kunnian olla ensimmäinen vieraileva bloggaaja, koska jaamme suurelta osin samat mietteet nykymaailmasta.